Ωράριο Λειτουργίας : 09.00-20.00 (Δευτέρα-Παρασκευή)
Eπικοινωνήστε μαζί μας: 210 6100118

Βλεφαροπλαστική

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει ως στόχο τη διόρθωση της χαλάρωσης των ιστών των βλεφάρων, καθώς και η αφαίρεση του περίσσιου δέρματος ( σακούλες στα μάτια) και του λιπώδους ιστού γύρω από τα βλέφαρα.

Η χαλάρωση των ιστών και η περίσσεια δέρματος και περιοφθαλμικού λίπους στα βλέφαρα μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε γηραιότεροι και κουρασμένοι, ενώ συχνά μπορεί να μας δυσχεραίνει την όραση και τη δυνατότητα ανάγνωσης.

Συχνά η βλεφαροπλαστική συνδυάζεται με άλλες θεραπείες, όπως lift μετώπου για την ανύψωση των φρυδιών.

Γενικά, η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω. Εκτελείται σε χειρουργείο, υπό τοπική αναισθησία και συνήθως διαρκεί από μία έως δυο ώρες, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης (άνω ή κάτω βλέφαρο, αμφότερα βλέφαρα).

Στα άνω βλέφαρα αφαιρούνται το δέρμα και ο λιπώδης ιστός που περισσεύει. Αντίθετα, στα κάτω βλέφαρα διατηρούνται και αναδιανέμονται για να καλυφθούν οι μαύροι κύκλοι.

Η βλεφαροπλαστική περιλαμβάνει μικρές και μη ανιχνεύσιμες τομές, οι οποίες συρράπτονται με πολύ λεπτά ράμματα που αφαιρούνται έπειτα από μερικές ημέρες.

Η περίοδος ανάρρωσης είναι σχετικά σύντομη, όπου τα μάτια ανακτούν μίαν όψη πιο νεανική και ξεκούραστη, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο μία δεκαετία.

Η επέμβαση δεν απαιτεί διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο μετά από λίγες ώρες.

Μετά τη βλεφαροπλαστική, εμφανίζεται πρήξιμο και μώλωπες στα βλέφαρα. Γενικά, το πρήξιμο εξαφανίζεται σε 2 – 4 ημέρες και οι μώλωπες σε μια εβδομάδα.

Είναι σημαντικό να κοιμάστε με το κεφάλι ανυψωμένο και να εφαρμόζετε κρύες κομπρέσες κατά τις πρώτες ημέρες, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να τηρείτε κατάλληλη υγιεινή των ματιών.

Είναι σύνηθες κατά τις πρώτες εβδομάδες να παρατηρήσετε υπερβολικά δάκρυα, θολή και διπλή όραση, και το φως να σας ενοχλεί περισσότερο από το συνηθισμένο.

Είναι επίσης κοινό κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών να δυσκολεύεστε να κλείσετε το άνω βλέφαρο. Τα ράμματα αφαιρούνται στο ιατρείο περίπου μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

makeup